Framgång för Frukt-projekt med ICA Nära grupper!

F & G

En butik med en fräsch och säljande Frukt & Grönt-avdelning…ger fler kunder, ökar lönsamheten och försäljningen över lag!? Japp, det vet vi alla! Ändå så finns det besparingspaket i vissa butiker i just den avdelning…avdelningen som säger allt om butikens identitet. De stora giganterna som Ica Maxi- och Ica Kvantum-butikerna har oftast råd att höja sina medarbetares kunskap på bredden och höjden….men de mindre butikerna då!? Eftersom problem är till för att lösas, så försöker vi på Vizuera hjälpa till att samla ihop de mindre butikernas medarbetare i större gemensamma grupper.

För ett tag sedan så samlades medarbetare från 6 stycken ambitiösa ICA Nära-butiker i Norr, för en Frukt & Grönt-utbildning i Vizueras regi. Lönsamheten ökade rejält under utbildningens gång….för syftet med utbildningen var att höja medarbetarnas kunskap gällande ekonomi, varukunskap, planering, rutiner och….inspirera till ökad kundupplevelse i butik. Detta var en fantastisk upplevelse för både medarbetare, Vizueras Lönsamhetskonsult och framför allt de ännu mer nöjda kunderna att få uppleva. Det blev en härlig kick för alla!

F & G 2

Nu är vi på vizuera igång med ett nytt härligt gäng! Denna gång är det Jämtlandsgruppen som ska utveckla sina butiker till en ännu högre nivå! När vi träffade gruppen, så blev intresset så stort, att vi på Vizuera var tvungna att dela upp dem i två grupper, för att behålla kvaliteten i utbildningen. ICA Nära-butikerna som deltar i första gruppen är Ica Nälden, Blå Center, Litshallen, Stugun, Frösön och Lofsdalen. Och i andra gruppen hittar vi Ica Nära-butiker som Nära Porten, Duved, Björnänge, Karl Ors Hallen och Strandbergs.

Denna nivåhöjande och inspirerande utbildning inleder vi med en handlarträff på 1 dag, och därefter har vi 2+2+2+1 dagars utbildning för kursdeltagarna, där sista dagen är en examensdag med både kursdeltagarna och handlarna. Under utbildningens gång så jobbar vi även med åtgärdsplaner för butikernas egna avdelningar med tillhörande projektuppgifter.

Här nedan kommer lite Före- & Efter-bilder från Frösön, som var med i den första gruppen.

Bild1Frö

FÖRE

 

Bild2Frö

EFTER

 

 

 

 

 

 

 

 

Bild3Frö

FÖRE

 

Bild4Frö

EFTER

 

 

 

 

 

 

 

 

Bild5Frö

FÖRE

 

Bild6Frö

EFTER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så låt oss tillsammans göra hela Sveriges Ica butiker, mindre och större, till härliga och inspirerande matbutiker som läskar våra kunder! Är ni också intresserade av denna unika utbildning!? Hör då av er till oss per telefon eller mail….titta gärna under Kontakt-sidan! Ha en fantastisk dag! / Vizuera