Kategorier
Vizuera Consulting

Ica gruppen ökar!

Ica logga

Vi på Vizuera vill gratulera Ica gruppen! Ica gruppen består av Ica Sverige, Rimi Baltic, Apotek Hjärtat, Ica Fastigheter och Ica Banken. Rörelseresultatet ökade med 15,2% det fjärde kvartalet år 2016, det vill säga med 156 miljoner kronor. Alla enheter går riktigt bra, men den som inte hängde med i utvecklingen var Ica Banken.

Just Ica Sverige redovisar ännu ett härligt starkt kvartal! Rörelseresultatet ökade med 3%, alltså med 25 miljoner kronor. Det var bland annat lägre logistikkostnader som bidrog till det förbättrade resultatet.

”- Resultatmässigt ligger vi i linje med våra finansiella mål och har ett starkt kassaflöde i delårsrapporten”, säger VD:n Per Strömberg till tidningen Market. Per Strömberg fortsätter: ”- Preliminärt har vi ökat marknadsandelen något. ”- Vi  är på rätt väg”, framhåller han.

På helåret 2016 uppgår rörelseresultatet till 4 669, vilket är en ökning med 11,3 procent. Koncernens omsättning ökade med 2,4% och uppgick till 103 655 miljoner kronor jämfört med föregående år. Rörelsemarginalen steg och uppgick till fantastiska 4,5%.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *