Kategorier
Vizuera Consulting

Kommun satsar på ledarskapsutveckling för Handlarna!

Kramfors

Vi på Vizuera har haft otroligt många kunder genom åren som utvecklats kunskapsmässigt, personligt, utvecklingsmässigt i butik och dessutom ökat både försäljning, antalet nöjda kunder och fått en mycket större lönsamhet. Dessa kunder är och har varit både större och mindre Ica butiker….men även stora kedjor som OKQ8, MediaMarkt, Cervera, Mio Möbler, Hemtex, Köpcenter Kungsmässan och många, många fler butiker i olika branscher…men just den här solskenshistorian måste vi visa upp!

”– Vi har länge identifierat ett behov för ledarutveckling inom handeln framförallt inom de medelstora och mindre handelsföretagen i området,” säger Christer Westin från Kramfors Handelsförening. ”Nu har vi i samarbete med Kramfors kommun och utbildningsföretaget Vizuera utarbetat ett 18 dagar långt ledarutvecklingsprogram som löper över ett år. Det är särskilt roligt att vi kan erbjuda en riktig spetsutbildning till en attraktiv kostnad för dessa företag,” fortsätter Christer Westin.

Christer-Westin
Christer Westin, Handelsföreningen i Kramfors.

 

Per Sjölund, en mycket kunnig Lönsamhetskonsult på Vizuera, berättar:

”– Vizuera AB har lång erfarenhet av kompetensutveckling inom detaljhandeln och har en ledande ställning när det gäller att utveckla detaljhandelsföretags lönsamhet i Sverige. Vi ser fram emot att få förmedla vårt budskap ”Lönsammare butik” till handelsföretag i området,” säger kursledaren Per Sjölund, Vizuera AB.

 

 

Utbildning med Per
Lönsamhetskonsult Per Sjölund är otroligt pedagogisk, förklarar lätt och inspirerar sina grupper med deltagare.

Kursdeltagarna var runt 20-talet handlare från olika branscher som livsmedel, bygg, inredning, hälsovård och många fler….som samlades på Hotell Kramm. En av deltagarna som är exalterad är Carina Coomber från butiken Amuletten i Sollefteå, som berättar:

– Utbildningen är den bästa jag varit med på någonsin! Direkt när jag kommer tillbaka till butiken ska jag börja planera, strukturera och och dessutom lägga in mer tid för reflektion på mitt schema”, utbrister hon i glädje. Hon berättar vidare hur hon ska göra om i sin butik och satsa på en mer stilren stil. Sen uppskattade hon verkligen att träffa alla andra handlare som deltog i denna utbildning….de tipsade och inspirerade varandra…

En annan deltagare är Färghandlaren Malin Lindström, som utsågs till Årets butik i kommunen år 2015, säger så här:

– På denna utbildningen får jag redskap att se nyckeltalen och då lära mig styra mot en ökad lönsamhet. Vi har gjort flera praktiska övningar och en var att möblera om i en leksaksaffär, för det visuella intrycket och exponeringar är otroligt viktiga.”

kramfors-3

Deltagarna är bland annat ifrån Handlar´n – NK i Lugnvik, Fresks Försäljning AB, Prisma Lekotek AB, ICA Nära, ICA Odenhallen, ICA Supermarket, Intersport, EJ:s Hälsokost, Ångermanlands hemslöjd, Valsjöbua AB, Amuletten i Sollefteå EF, Hammerdals Livs AB, Hamngatan 12, Åhmans Färg, Beijer Byggmaterial, Möbler & Hemkultur AB och Flitiga Fingrar.

Och här nedan är lite fler röster om utbildningen:

”- Den där ekonomiska modellen gör att jag äntligen förstår vad försäljning handlar om!”

”- Dom här dagarna har verkligen varit ögonöppnare och då har vi bara börjat. Var ska det sluta?”

”- Per, du är ju fantastisk, du förklarar så lätt.”

”- Jag har aldrig sett sexhörningen förut men tack vare den blir det väldigt tydligt vad jag behöver jobba med.”

Vi på Vizuera har många olika utbildningar i olika nivåer för olika avdelningar, för olika företag och organisationer. Är ni lite nyfikna på vad vi har att erbjuda? Vi kan även ordna med en unik utbildning som passar just er organisation….ta gärna kontakt med oss via uppgifterna på Kontaktsidan här!

100902hedemora_45-1024x681

Ett tips är att allas våran expert och mycket erfarne Lönsamhetskonsult, Roger Eijvergård, är mycket duktig på att analysera och se vad som behövs åtgärdas först i er butik…för att nå en högre nivå gällande lönsamhet och effektivitet. Kontaktuppgift till Roger är:  och mobilnummer är: 0703-43 03 64

Fotnot: Artikeln är kurerad från en artikel från Tidningen Nordsverige, Tidningar i Norr AB.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *