Kategorier
Vizuera Consulting

Kunskap är makt! Agera nu!

I alla butiker är tempot högt i dag….och vi gör alla vårt yttersta för att locka, fresta och tillfredsställa våra kunder. Eller gör vi verkligen det!?! Handen på hjärtat….gör vi rätt saker i rätt tid eller springer vi i ett ekorrhjul? Är vi kreativa nog? Har vi de snittköpen vi vill ha? Är avdelningarna lönsamma? Ja, så här kan vi fortsätta att fundera och ställa allt på sin spets.

Kundkorg

Om vi nu tittar på en livsmedelsbutik….ställ er då frågorna: ”Är avdelningarna så säljande att det vattnas i munnen på kunderna?” och ”Hjälper vi verkligen kunden att bli inspirerad, och fylld med sådan skaparglädje som kunden får med sig hem till sitt kök?” A och O är att satsa på Frukt & Grönt och Färskvaror!

Kunderna kommer ofta in i sin livsmedelsbutik direkt efter jobbet….och ibland utan shoppinglista! De går in i butiken med ett hopp om att få en idé om vad middagen för kvällen ska bli, hopp om att bli hjälpt med inspiration och en önskan att det ska gå smidigt och snabbt.

maxi6-original-29730-1024x681

Som handlare, chef och ansvarig så är det vårt jobb, vårt ansvar och vår lösning på lönsamhet, att se till att våra medarbetare har rätt förutsättningar för att göra ett fantastiskt och produktivt arbete för butiken…..och framförallt för kunden.

Vill du bli en vinnare på din ort, ditt distrikt eller kanske överleva alla konkurrenter på marknaden? Satsa på utbildning! Ja, det är grunden för din butiks lönsamhet….och ja, vi har de absolut bästa utbildningarna för lönsammare butik. Och våra kunder är en härlig samling kända varumärken!

Vi på Vizuera har utbildningar för både sällanköpshandeln och dagligvaruhandeln….och vi har de absolut mest moderna, uppdaterade utbildningarna….och dessutom med de mest kompetenta lärarna, våra lönsamhetskonsulter.

100902hedemora_45-1024x681

 

 

 

 

 

 

Vi tänker nutid och vi tänker framtid! Om du gör det med, så kontakta oss gärna för att få veta mer i kontaktformuläret nedan!

Länk till:  Utbildningar för Dagligvaror

Länk till: Utbildningar för Sällanköp

 

En av de hetaste utbildningarna vi har är:

Lyftet Frukt och grönt

100902hedemora_3_articleimage

FÅ SVERIGES VASSASTE FRUKT OCH GRÖNT!

Lyftet Frukt och grönt genomförs under ett antal dagar på plats i butiken.
Hela den avdelningen byggs om efter Vizueras principer. Hela sortmentet gås igenom. Avdelningens säljare tränas i försäljning.

Några innehållspunkter:

  • Nulägesanalys
  • Våra konkurrensmedel
  • Kategoritänket i avdelningen – varuplacering
  • Sortimentsanalys
  • Avdelningens ekonomi – fokus på de viktigaste nyckeltalen
  • Praktiskt arbete i avdelningen
  • Uppföljning för att säkerställa att förbättringar genomförs strukturerat

Kontakta oss gärna för att få veta mer eller rådfråga om våra tjänster och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *