Kvantum Ale gör succé med Prezision!

Ica Kvantum Ale torg ligger i Nödinge, som är en av Göteborgs förorter. Butiken drivs av Ica-handlaren Marianne Sjöö, som har ett mycket professionellt och driftigt butikslag med sig. Med sitt fokus på matglädje och den goda måltiden för vardags och fest, så förstår man att detta är en butik som är en stor inspirationskälla. De omsatte närmare 200 miljoner kronor år 2015 och har haft fina siffror och ökningar med åren. Men….vad gör de som gör att de målmedvetet marscherar starkt framåt och ökar hela tiden!?

Vi har fått en intervju med Ulf Algevi, som är en fokuserad butikschef med full kontroll. Naturligtvis så beror deras framgång på väldigt många delar, men en viktig del är budget- och styrverktyget Prezision.

Vi frågar Ulf om hur de jobbar med Prezision:

”- Vi jobbar oftast med Prezision i datorn, men vi använder även appen Prezision när vi kontrollerar och gör vissa uppföljningar i butiken”, berättar Ulf, som är ansvarig för Prezision i butiken. Ulf fortsätter: ”- Alla Försäljningschefer använder och jobbar med detta styrverktyg, och likaså alla som jobbar som Avdelningsansvariga. Vi tycker det är viktigt att hela personalstyrkan förstår och inser att varje insats de gör, bidrar till butikens fina resultat. Detta gör att engagemanget höjs betydligt.”

Ulf 2

Har ni märkt skillnad på lönsamheten sen ni började med Prezision?:

”- Ja, absolut….vi har de senaste 5 åren jobbat med 20% historia och 80% framtid, för att styra mot våra mål med Prezision. Detta medför och ger oss en stor kontroll över nyckeltal som försäljning, intäkter och svinn mm. Vi lägger budget samt måltal i Prezision och följer upp veckovis att vi styr mot de uppsatta målen.”

 

Hur agerar ni om ni ser att Prezision visar sämre resultat än ni vill ha, i en viss avdelning?:
”- Eftersom vi har Ekonomimöte varje måndag, där vi går igenom alla siffror och resultat, så ser vi snabbt vad och vart vi måste fokusera. Prezision bryter ner alla nyckeltal, och ger oss då mycket information som vi sen analyserar. Frågan som vi ställer oss då är ”Hade vi kunderna vi budgeterat?”, om svaret är ja så försöker vi analysera varför de inte handlade tillräckligt i just den avdelningen och sedan tillsätta åtgärder som gör att därefter gör vi åter styr mot uppsatta mål igen.”
Berätta gärna varför andra butiker borde börja med Prezision…..
”- Vi har tidigare använt lite olika styrverktyg, men Prezision ger så oändligt mycket mer information om vart vi är på väg….som sagt, 20% historia och 80% framtid. Fler medarbetare förstår hur dina nyckeltal kommer till samt hur de kan påverka resultatet, det skapar stort engagemang samt stor effekt. Prezision är ju ett verktyg som gör att man snabbt kan påverka och styra sitt resultat genom att man kan sätta in rätt åtgärder på rätt plats i rätt tid.
Är ni också intresserade av att jobba med styrverktyget Prezision? Eller vill ni veta mer? På sidan Prezision hittar ni mer information….och kontakta oss gärna via formuläret nedan eller direktkontakt. På sidan Kontakt hittar ni alla uppgifter. Ha en fin dag!