Mio utbildar sina ledare hos Vizuera!

Mio1

Mio Möbler har under flera år tagit hjälp av Vizuera, och har då utbildningen ”Strategisk Säljledarutbildning”, som varit otroligt framgångsrikt för Mio. Vizuera har coachat och lärt upp flera kullar på Mio utmed årens gång. Vi har fått en intervju med en av ”eleverna”, Maria Nordberg på Mio i Södertälje.

Berätta gärna om dig själv, Maria! :

”- Jag heter Maria Nordberg och är Säljledare på Mio i Södertälje. Jag har en lång erfarenhet av försäljning i detaljhandeln och att driva butiker, samt B2B i både Sverige och andra länder. Jag har verkligen ett brinnande intresse av att göra framgångsrika affärer och hitta optimala kundlösningar. Jag är representativ, trygg och har ett stort driv och engagemang i allt jag tar mig för. Jag har en Högskoleutbildning som Textilingenjör och Inköpare samt IHM Affärsmannaskap m.m”, berättar Maria för oss.

Mio2

Du har gått utbildningen ”Strategisk Säljledarutbildning” hos oss på Vizuera….vad gav det dig, Maria?:

”- Strategisk Säljstyrning har gett mig djupare kunskaper och förståelse på många områden så som tex: Nyckeltalens olika påverkan på försäljningsresultatet, jämföra utvecklingen i rapporterna, sätt MÅL!” säger Maria och hon fortsätter: ”- Handlingsplaner….Vad/Hur/Vem/När är mycket bra verktyg för att få struktur och uppföljning av projekt. Merförsäljning är oerhört viktigt på samtliga avdelningar för ökad lönsamhet. Butiksbudget och Avdelningsbudget/dag är jätteviktigt att alla säljare tar del av, för att skapa förståelse för hur det går för de olika avdelningarna.” Maria fortsätter: ”- Behöver något förändras/förbättras? Följer avd topplistor?”

”- Sen är det ytterst viktigt att öka alla säljares kunskapsnivå, för att uppnå en högre försäljningsnivå för att kunna sälja upp från ”Bra-Bättre-Bäst” och till hela koncept, som t.ex. inredningsförslag.”

”- Checklistor per avdelning för säljklar butik, utformade jag, och använder de dagligen för att få bra rutiner”

Mio3

Märker du någon skillnad i din butik, Maria?:

”- Vi har haft en fantastiskt bra försäljningsstart på denna Mio-butik, och nu jobbar vi dagligen vidare med alla ovan nämnda verktyg för att kunna förbättra oss ytterligare. Vi önskar att våra kunder återkommer ofta och blir fler och fler, samt att de upplever en inspirerande och fin butik med ett brett utbud av varor, och att de får ett trevligt och kunnigt bemötande.” berättar Maria Nordberg, Säljledare på Mio Möbler i Södertälje.

Nästa kull från Mio börjar redan nu i januari och det ser vi på Vizuera fram emot!