Nöjda handlare i Kramfors!

I september 2016 startade ett antal handlare i Kramfors kommun sin resa mot ett ännu bättre ledarskap. Och med syfte att bygga en starkare organisation ska företagen bli bättre på att stå emot ökad konkurrens. I resan är nu ett delmål uppnått, ett delmål som innebär att alla deltagare i Praktisk ledarutveckling har fått lära sig mer, men framför allt fått träna på att vara bättre ledare.

Fredagen den 5 maj fick 18 deltagare sina diplom för genomförd utbildning, en utbildning som har sträckt sig över 6 träffar med totalt 18 dagar. Utbildningen är ett initiativ från Fonden för handelns utveckling i mellersta Norrland. Utbildningen har inte bara fokus på ledarskapet utan en del innehåller hur man i sin verksamhet bibehåller eller ökar sin lönsamhet. Ytterligare en förutsättning för att kunna möta ökad konkurrens.

Foto, Kramfors kommun.

Efter avslutningsträffen var det många nöjda deltagare och ledare. Några nöjda deltagare tycker så här om den genomförda utbildningen,

– Jag är mycket glad att jag fick den här möjligheten. Jag har gjort en personlig utvecklingsresa, som bygger på kontakten med alla andra deltagare, säger Lasse Olli, Möbler- och Hemkultur i Kramfors.
– Och det bästa är att resan bara börjat. Jag tar med mig så många insikter och idéer som jag nu vill pröva.

– När vi träffades första gången satt jag som ett frågetecken och undrade hur jag skulle klara detta. Men oj, vad jag har lärt mig. Det är många ögonöppnare som levererats, berättar Emma Karlsson.

Erik Lindström berättar att de redan börjat göra ändringar i Lekia-butiken i gallerian. Detta på grund av all input han fick när gruppen var på besök hos honom.

– Vi har lärt oss planera processer, göra handlingsplaner, fått verktyg för egentligen allt för att utvecklas som handlare, säger Kalle Jungell och Jessica Berglund fyller i:
– Per Sjölund är en fantastisk pedagog och gruppen har fungerat perfekt ihop.

Diplomutdelning. Foto, Kramfors kommun.

Och så här kommenterar vår Lönsamhetskonsult Per Sjölund utbildningen,

– Det har varit otroligt intressant att leda den här gruppen. Roligt är att det är så många olika branscher representerade från hela Mellannorrland.

Praktisk ledarutveckling är ett program för att stärka dig i din roll som ledare och programmet ger alla deltagare handgripliga verktyg att använda i sitt dagliga arbete. Praktisk ledarutveckling ger resultat i din verksamhet redan från första träffen.

Nöjda deltagare. Foto, Kramfors kommun.

Läs mer här, och här.

Vill du veta mer hur vi kan hjälpa dig och din verksamhet att bli bättre skicka då in dina kontaktuppgifter så hör vi av oss och berättar mer.

(Texten är kurerad från Kramfors kommuns nyhetssida)