Kategorier
Vizuera Consulting

Ny affärschef!

Vizueras nya affärschef på utbildningssidan trivs bäst med ett tält och några fiskespön vid ett vattendrag.

–  Att få tälta och fiska eller att bara ligga i blåbärsriset och titta på molnen är avkoppling för mig, säger Per Unger som kom till världen på 1960-talet.

 

Berätta om din uppväxt, Per:

–  Första 10 åren växte jag upp i Östersund, men sedan blev det Borlänge fram till vuxen ålder. Vi var också mycket och hälsade på i Ore socken på gränsen mellan Dalarna och Hälsingland där pappas föräldrahem ligger, säger Per.

Så det blev mycket tälta, fiske och skogsliv med allt vad det innebär för Per Unger under hans uppväxt. Så kallade försvarsmakten på unge Unger och där klamrade han sig fast i drygt 15 månaders utbildning på norrländska artilleriregementet A4 i Östersund.

–  Jag blev reservofficer och fick kaptens grad, men sen lämnade jag det militära och satsade på utbildning till civilekonom i Uppsala.

Ett extrajobb som telefonförsäljare för frukt och grönt hos ICA Hakon under studietiden gjorde sen att Per blev fast i ICA-världen. I 10 års tid var det frukt och grönt som gällde i olika befattningar. Sedan blev det åtta år logistik inom ICA och till sist två år som utbildare på ICA-skolan.

Efter 20 år på ICA tog det stopp?

–  Jag blev rekryterad som VD för Ewerman, den största fristående grossisten inom frukt och grönt jämte ICA. Men efter tre år där tvingades jag sluta och det var förstås en stor besvikelse och en mental råsop, berättar Per.

Efter en längre tids arbetslös tillvaro reste sig dock Per igen 2014 och som egen konsult fick han ett uppdrag för Apotek Hjärtat. Sedan följde jobb inom COOP som ansvarig regionchef för 24 enheter mellan Falkenberg och Lomma och där fick han också chansen att utbilda 1200 Coop-anställda i kundbemötande.

Sedan 1 december 2017 är det nu Vizuera som gäller?

–   Ja, man kan säga att jag lever min dröm nu. Jobbet som konsultchef för utbildningen är väldigt stimulerande och eftersom vi har många uppdrag inom ICA-världen är igenkänningsfaktorn stor för mig, säger Per.

Ett spännande och viktigt jobb i all ära, men när trivs egentligen en frånskild, trefaldig tonårspappa bäst?

–   När jag får ligga i blåbärsriset och kika på molnen med tältet vid sidan om och fiskegrejerna redo, avslutar Vizueras svar på tjuren Ferdinand, Per Unger.

Per Unger

Lönsamhetskonsult, säljare & Affärschef Vizuera Consulting

0702-52 46 56

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *