Kategorier
Active-Display Vizuera Consulting

Öka lönsamheten! Sälj mer – Frukt & Grönt

Det finns en avdelning i matbutiken som kräver mycket av den ansvarige, Frukt & Grönt. Ja, den kräver en inspiratör, kreatör, innovatör med ett ekonomiskt sinne och starka muskler. Det viktigaste av allt är ju att personen mitt i allt som krävs, måste ha en riktigt ”seviceminded feeling”. Eller på svenska, servicekänsla i fingertopparna. Dessa otroligt viktiga medarbetarna behöver få en klapp på axeln ibland, ett par upplyftande ord och mycket positiv feedback. Dessa personer är mer eller mindre ditt ”guld” i butiken, som har hand om din ”skattkista” Frukt & Grönt.

18118946_1391276900933339_8997002555497888490_n

Hur kan vi peppa dem i början av mars månad? Vad kan vi inspirera dem till, så att de gladeligen gör just din butik mycket mer lönsam. Ja, den kan säkerligen bli mycket mer lönsam. Är rätt produkter på rätt plats? Är det ett varutryck i avdelningen? Eller lyser tomma platser och exponeringsytor med sin frånvaro? När du ställer dig i början av avdelningen och tänker dig att du är kunden, vad ser du? Finns det skyltar med rätt pris på allt? Är det påfyllt med påsar? Blir du köpsugen? Om ja, så gratulerar vi dig stort. Om nej, gör nåt åt det!

18157919_1391189814275381_5565287657186107388_n

Just nu söker många kunder efter en positiv kick och härlig inspiration när de går in i butiken. Får de det? Varför inte inspirera med lite kul recept idag!? Ja, just den gamla klassikern säljer verkligen mer åt dig. Så vad kostar det i hanteringskostnad vid exponering? Vad  kostar det dig att avvara mer yta åt just denna artikel? Eller vad ger det det dig? Du kanske ska låta det kosta dig lite mer i personalkostnaden och att en exponering verkligen blir spännande! Det kan faktiskt generera mycket mer i längden som gladare kunder, ökat sälj, ökat antal kunder, ökat snittköp och en ökad lönsamhet. Dessutom får du säkerligen ett gott rykte om dig att ha den bästa matbutiken i ditt område!

 

För att lyfta alla som jobbar med Frukt & Grönt så har vi en fantastisk utbildning som heter

Lyftet Frukt och grönt

Är du och ditt team redo att skapa Sveriges vassaste Frukt & Grönt avdelning!?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *