Kategorier
Vizuera Consulting

Pablo, Kvantum Arninge – Höj ständigt nivån!

Pablo Lindqvist är en mycket drivande butikschef på Ica Kvantum Arninge, där han jobbat sig upp sedan år 2003. Pablo, 32 år, började som frysansvarig och fortsatte sedan sin bana som Frukt & Grönt-ansvarig. Men vem är han då på fritiden? Jo, han bor i Täby och är en riktigt familjär man med fru och två små döttrar, en nyfödd och en 1,5-åring. Han tillbringar mycket gärna sin tid med vänner och han älskar sport som golf och tar även löprundor ibland.

Pablo-Lindqvist-e1461009775478

Pablo började i tonåren med att hjälpa sin pappa i hans restaurang och började sedan på McDonalds, där han lärde sig otroligt mycket. Det var en mycket bra skola in i arbetslivet, tillägger Pablo nöjt. Men sedan år 2003 har han varit Ica trogen och utvecklas och dessutom utvecklar han gärna också.

På Ica Kvantum Arninge utvecklar man butiken hela tiden. Att ständigt höja nivån och hitta möjligheter till en bättre avkastning i olika avdelningar är ett måste i dagens läge. Just nu håller de på med en stor ombyggnad i butiken som berör en stor del av kolonial och kex. De behövde en mer attraktiv plats samt se över djupet och bredden på sortimentet. Följden blev att de kunde bredda sektionen för tacos som de var i ett sort behov av. Sedan kommer en hel del varugrupper att göra lite rokader för att harmonisera med kundvarvet. Hittills ser de bara positiva siffror som ett resultat av ombyggnationen. En del återstår men det är positivt att kunden så snabbt börjat hitta och handla bra i berörda segment.

250913_1_0504_Print-200x300

Vilka tips och tricks kan du dela med dig av, Pablo? ”- Viktigaste av allt att rutinerna finns nerskrivna och att butiken ”äger” rutinbeskrivningarna. Det blir livsfarligt om den bara finns i ansvarigs huvud. Det gör det så mycket lättare att introducera samt sätta in folk som nödvändigtvis inte jobbat så mycket på avdelningen”, säger Pablo som fortsätter: ”Sen nästa kanske självklara sak är att checka av! och checka av! och checka av! Inte tro utan att veta!” berättar Pablo målmedvetet. ”Ett annat tips är att satsa på utveckling inom frukt och grönt, då framför allt delat och förädlat är något som jag vet ger god avkastning.”

250913_1_0379_Print-e1461009851402

Pablo, vad tror du om framtidens handel? Både när det gäller mat och över lag? ”-Min personliga uppfattning är att även om handeln på nätet ökar för varje år som går så har vi en lång väg innan den utgör en betydande del av våra köp av mat. Men att utvecklingen sakta går åt det hållet ser man för varje år som det ökar. Däremot kan man vara orolig för lönsamheten hos en del aktörer på just den marknaden. I butik så ser jag framför mig att morgondagens kunder i allt större utsträckning vill ha mer måltidslösningar som är enkelt att tillaga samt tidsbesparande. Tips och färdiga paketlösningar för middagen kommer förväntas mer medan mot veckosluten vill kunderna få utlopp för sin kreativitet i köket. Det skall vara enkelt att handla!” säger Pablo. Han fortsätter: ”-Tekniska lösningar i form av digitala inköpslistor kopplade till recept och själscanning i mobil tror jag blir två områden inom den tekniska innovationen som kommer bli riktigt bra för att nämna några exempel.”

Praktisk Affärsutveckling

Vi på Vizuera kan också berätta att Pablo Lindqvist och gänget på ICA Kvantum Arninge har gått en av våra utbildningar. Utbildningen heter Praktisk Affärsutveckling och är en av våra fantastiska Driftsutbildningar, där vi får alla att gå mot samma mål. Läs mer om utbildningen här.

Kontakta oss gärna om du vill rådfråga vilken utbildning som skulle bidra till din butik just nu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *