Referenser

Media Markt

Media Markt satsar på succé med Vizueras utbildningar!

Media Markt är en av de starkaste elektronikkedjorna. De är otroligt duktiga i hela organisationen. Men Media Markt är smarta nog att inte bara vara nöjda. Det går alltid att utvecklas mer och att bli ännu bättre!

För en tid sedan körde Vizuera ett stort utbildningsprogram med hela kedjan. Vizuera utbildade över ett tusen säljare, teamleaders och varuhuschefer. Syftet med utbildningarna har varit att skapa samsyn i vilka mål de har och att förklara hur de i grunden av sitt arbete påverkar varuhusets ekonomi. Vizueras lönsamhetsmodell har varit mycket viktig när man brutit ner butiksekonomi i små nyckeltal, så att alla i olika befattningar förstår sin egen roll och hur alla påverkar lönsamheten.

Utbildningen av ledarna har varit en mycket viktig del. De har blivit tränade i praktiskt ledarskap och i att coacha sitt team. Resultatet har delvis blivit parametrar som ökade marginaler, stigande snittköp, mer abonnemang och många fler marginaler.

Media Markts varuhuschef i Västerås, Patrik Selin, ser en mycket ljus framtid: ”- Kom tillbaka om ett tag, så ska du få se ett helt annat varuhus. Grundfundamentet är att hela vårt team, personalen, mår riktigt bra. Att vi blir lite vassare i kundmöten är ju en direkt följd av detta”, säger en mycket nöjd Patrik Selin positivt.”- Kan vi få alla att hela tiden göra sitt yttersta, så kommer det här att bli riktigt bra! Nu handlar det om ett långsiktigt arbete. Om det blir roligare att jobba så sprider det sig”, fortsätter Patrik.

Målet med utbildningen har också varit en högre konverteringsgrad och högre snittkvitton. Det ska de bland annat uppnå genom bättre självförtroende, trygghet i ledarskapet och att hela tiden utveckla sig.

Varuhuschefen Patrik Selin menar att företag ofta tror att de kan få effekt med att utbilda vissa grupper av anställda, till exempel en grupp säljare. Så är det inte hos oss på Media Markt, nu talar vi samma språk.

”- Den här utbildningssatsningen har varit en grymt viktig budbärare! Nu har alla fått positiva tankar och en mycket större förståelse för helheten.” säger varuhuschefen Patrik Selin.

Utbildningssatsningen hos alla Media Markts varuhus har varit totalt fem dagar, 2+2+1, för alla varuhuschefer. För alla säljare, teamleaders och varuhuschefer har det även varit utbildning i sälj och attityd.

Media Markt skräddarsydde sina utbildningar, men här nedan kommer förslag på relaterade utbildningar.

  • Lyftet – Attityd!
  • Sälj mera – en inspirationsdag
  • Lönsammare butik
  • Coacha säljcoachen
  • Stjärnsäljarutbildning

Kontakta oss gärna för mer information om hur vi kan utveckla dig och ditt företag framåt.